Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: (kršitelj koda) 3

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno (kršitelj koda) 3

Moja I. ima 9 mjeseci i dajem joj (kršitelj koda) 3.Jede sve voće i povrće bez problema (za sada joj još uvijek dajem samo dva obroka kašica- 1 voćnu i 1 povrtnu a ovi ostali obroci su (kršitelj koda) 3).Mislila sam da joj dajem (kršitelj koda) 3 do prve godine (jer sam tako davala i P. koja sada ima 25 mjeseci), ali sam u nedoumici pa joj možda budem davala i duže.Kakva su vaša iskustva sa (kršitelj koda)om?

P.12.01.2004.
    I.25.05.2005.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MEĐUNARODNI PRAVILNIK O MARKETINGU NADOMJESTAKA ZA MAJČINO MLIJEKO:

Roda je od rujna 2003. godina članica IBFANa - krovne asocijacija svih koji štite, promiču i pružaju podršku dojenju te podržavaju principe Međunarodnog pravilnika o marketingu nadomjestaka za majčino mlijeko. Međunarodni pravilnik su 1980. godine usvojile zemlje članice WHO, a ima za cilj zaštitu, promociju i pružanje podrške dojenju. Zbirka je to pravila postavljenih pred proizvođače proizvoda iz djelokruga pravilnika te zdravstvene djelatnike jer se smatra da tako delikatni proizvodi namjenjeni najmlađima ne smiju biti prepušteni slobodnom tržištu i agresivnim reklamnim kampanjama.
    Pravilnik se primjenjuje na marketing, i s njime povezane djelatnosti, slijedećih proizvoda: nadomjestaka za majčino mlijeko, uključujući i dojenačku formulu; drugih mliječnih, prehrambenih proizvoda i napitaka, uključujući i dopunsku hranu koja se daje preko bočice, kada se promiču ili prodaju ili na neki drugi način predstavljaju prikladnima, uz preinake ili bez njih, za uporabu kao djelomični ili potpuni nadomjestak za majčino mlijeko; bočica za hranjenje i duda. On se takoder odnosi na njihovu kvalitetu i informacije o njihovoj uporabi.
    U skladu s gore navedenim NIJE DOZVOLJENO:
    1. prodavati ili poklanjati adaptirano mlijeko na forumskoj burzi
    2. koristiti sličice bočica i dudica
    Molimo vas stoga kad komentirate prizvode iz djelokruga Pravilnika da to činite obazrivo, a u slučaju nedoumica kontaktirajte administratora.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Pa žena je samo tražila informaciju koja bi joj pomogla u prehranjivanju djeteta!!!
    Pa zar bi se trebala ubiti što dijete od 10. mjeseci više ne doji ili bi možda trebala nekog s foruma uzeti da joj doji dijete???!!!!
    Nije to reklama za adaptirano mlijeko, malo ste ovdje pobrkali pojmove.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

:?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    MEĐUNARODNI PRAVILNIK O MARKETINGU NADOMJESTAKA ZA MAJČINO MLIJEKO:

Roda je od rujna 2003. godina članica IBFANa - krovne asocijacija svih koji štite, promiču i pružaju podršku dojenju te podržavaju principe Međunarodnog pravilnika o marketingu nadomjestaka za majčino mlijeko. Međunarodni pravilnik su 1980. godine usvojile zemlje članice WHO, a ima za cilj zaštitu, promociju i pružanje podrške dojenju. Zbirka je to pravila postavljenih pred proizvođače proizvoda iz djelokruga pravilnika te zdravstvene djelatnike jer se smatra da tako delikatni proizvodi namjenjeni najmlađima ne smiju biti prepušteni slobodnom tržištu i agresivnim reklamnim kampanjama.
    Pravilnik se primjenjuje na marketing, i s njime povezane djelatnosti, slijedećih proizvoda: nadomjestaka za majčino mlijeko, uključujući i dojenačku formulu; drugih mliječnih, prehrambenih proizvoda i napitaka, uključujući i dopunsku hranu koja se daje preko bočice, kada se promiču ili prodaju ili na neki drugi način predstavljaju prikladnima, uz preinake ili bez njih, za uporabu kao djelomični ili potpuni nadomjestak za majčino mlijeko; bočica za hranjenje i duda. On se takoder odnosi na njihovu kvalitetu i informacije o njihovoj uporabi.
    U skladu s gore navedenim NIJE DOZVOLJENO:
    1. prodavati ili poklanjati adaptirano mlijeko na forumskoj burzi
    2. koristiti sličice bočica i dudica
    Molimo vas stoga kad komentirate prizvode iz djelokruga Pravilnika da to činite obazrivo, a u slučaju nedoumica kontaktirajte administratora.
    ŠTA DA JA RADIM KADA VIŠE NE DOJIM.DA MOŽDA DAJEM OBIČNO MLIJEKO SVOME DJETETU???
    STVARNO SVAŠTA.JA NE PRODAJEM MLIJEKO NA FORUMSKOJ BURZI VEĆ GA KUPUJEM U LJEKARNI.A SAMO SAM TRAŽILA SAVJET.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pepe, molim ta da ne uzimaš to osobno.
    Predlažem da se posavjetuješ s liječnikom svog djeteta u vezi adaptiranog mlijeka, ili privatno, ali ne na ovom forumu.
    Na našem forumu nije dozvoljeno spominjanje imena proizvođača formule i svega gore već nabrojenog, razlog je pravilnik i Rodino članstvo u IBFANu, tko želi saznati više ima na portalu:

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=139&Show=365
    Hvala na razumijevanju.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

"Marketing podrazumijeva promociju, distribuciju, prodaju, reklamiranje proizvoda, te odnose s javnošću i službe pružanja informacija o proizvodu." - to također piše u pravilniku, mislim da ovo što je ova mama pitala nema apsolutno nikakve veze s definicijom MARKETINGA

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Spominjanje određenog proizvoda i preferiranje njega nad drugim JE reklama, namjerna ili nenamjerna.

I da ne bude zabune, ova odredba na našem forumu se odnosi isključivo na proizvode iz dosega Koda, ne općenito.
    Spominjanje brandova ostalih proizvoda inače nije zabranjeno ako ne služi osobnoj materijalnoj dobiti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas laktacija preporuca izbjegavanje kravljeg mlijeka do godinu dana i ako vec ne dojis preporucaju da se koristi formula

nije problem davati duze (ljudi koliko sam ja skuzila prelaze na kravlje mlijeko zato jer im je jeftinije i jer se ne moraju zezati sa muckanjem)

ako dajes formulu navodno je beskrajno vazno stvarno djetetu davati obicnu vodu kad krene dohrana[/code]

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •